Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović umišlja da može govoriti u ime BiH, a ministar spoljnih poslova Njemačke Analena Berbok u ime cijelog Zapad i nadaju se da će politički profitirati napadima i lažnim optužbama na račun Srbije i Republike Srpske.

– Ponosni smo na Svesrpski sabor, kao i na deklaraciju koja je tom prilikom usvojena – rekla je Cvijanovićeva za Srnu upitana da prokomentariše ocjenu Bećirovića i Berbokove da je Svesrpski sabor “najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine.

– Da su pažljivije čitali, a manje mrzili sve što sadrži pridjev srpski vidjeli bi da je u deklaraciji jasno izražena posvećenost suštinskom i dosljednom provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je za očekivati da Bećirović i Berbokova trenutno imaju mnogo pametnijeg posla nego da komentarišu Svesrpski sabor.

– Berbokovu i njenu stranku glasači na izborima za Evropski parlament pomnožili su sa nulom, a Bećirovića stranačke kolege u parlamentu Federacije BiH – istakla je Cvijanovićeva.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Proameričkoj opoziciji u Srpskoj sada smeta i Vučić
Naredni članakVišković za RTRS: U Ustavu jasno definisano da imovina pripada entitetima; Ambasada SAD da se ne miješa (VIDEO)