Vijesti

CJB Doboj provodi akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

U sklopu akcije koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi pod nazivom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, Centar javne bezbjednosti Doboj će tokom septembra mjeseca preduzeti veći broj preventivnih mjera i radnji u cilju povećanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece predškolskog i ranoškolskog uzrasta koja prvi put, kao pješaci učestvuju u saobraćaju.
Od prvog dana školske godine, policija će biti prisutna u blizini svih obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece, dok će u drugoj polovini mjeseca u svim osnovnim školama biti organizovana predavanja o saobraćajnim pravilima i propisima.
Radi bezbjednog kretanja učenika, u vrijeme prvih školskih dana biće obezbjeđeno pojačano prisustvo policije u blizini školskih objekata.

Tokom smjena učenici najnižih razreda usmjeravaće se na najbezbjednije pravce kretanja, vozači će biti upozoreni na smirivanje brzine kretanja motornih vozila, a eliminisaće se nepropisno parkiranje u zonama škola i pješačkih prelaza.

Policijski službenici CJB Doboj preudezeće potrebne mere i radnje na sprečavanju činjenja i ostalih prekršaja koji mogu da ugroze bezbjednost učesnika u saobraćaju, naročito bezbjednost najmlađe populacije koji u saobraćaju učestvuju kao pješaci.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close