Enhanced Safe Browsing, funkcija u Chromeu koja nudi dijeljenje URL-ova sajta sa kompanijom Google, kako bi se održavala baza potencijalno mlaicioznih sajtova, stiže u iOS verziju pregledača.

Pomenuta funkcija je do sada bila dostupna za Android i desktop verzije Chrome pregledača, ali sada Google ističe da će postati dostupna za iPhone i iPad sa narednom iOS verzijom.

Pored sigurnosne nadogradnje, Google je poboljšao i funkciju za prevođenje koja je ugrađena u pregledač, takođe za iOS platformu. Unaprijeđeni model za identifikaciju jezika će preciznije prepoznavati kada korisnik posjećuje sajt sa drugim jezikom, koji je potrebno da se automatski prevede kako bi se razumio.

Spremaju se i neke promjene korisničkog interfejsa za iOS. Chrome Actions, funkcija koja omogućava pristup opcijama kao što je čišćenje istorijata pretrage i otvaranje inkognito tabova kucanjem (ili glasovnim unošenjem) sadržaja u polje za adrese.

Google takođe podsjeća korisnike da je moguće u Chrome automatski unijeti sačuvane lozinke za bilo koju aplikaciju na iOS-u. Funkcija je dostupna bar od oktobra prošle godine.

Foto: Pexels

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakToyota osvježila RAV4
Naredni članakKome ide unikatni Ferrari Enzo