Povodom Krsne slave – Sveti arhangel Mihailo, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske brojni zvaničnici uputili su svoje čestitke.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniši Karanu povodom Krsne slave Ministarstva – Svetog Arhangela Mihaila.

– Povodom Svetog Arhangela Mihaila, Krsne slave MUP-a Republike Srpske, Vama, vašim saradnicima i svim pripadnicima upućujem najiskrenije čestitke, sa željama da vas ova proslava ispuni radošću, te vam donese mnogo uspjeha u vašem važnom radu na zaštiti bezbijednosti građana – navodi Dodik.

U čestitki predsjednika Republike se navodi da s posebnim poštovanjem moramo čuvati uspomenu na pripadnike MUP-a Srpske, koji su dali svoje živote, kako bi mi danas živjeli u slobodi i sigurnosti.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog arhangela Mihaila ministru Siniši Karanu i svim pripadnicima MUP-a, naglasivši da je Republika Srpska s pravom ponosnašto danas ima snažnu, modernu i dobro opremljenu policiju, osposobljenu da se suoči sa najvećim bezbjednosnim izazovima i kao takva predstavlja najveći garant mira i stabilnosti.

– Na ovaj dan, s posebnim poštovanjem sjećamo se 782 poginula i nestala policajca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su zajedno sa Vojskom Republike Srpske, stali u odbranu svog naroda, ustavnog poretka i granica Republike Srpske – istakla je Cvijanovićeva u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu, direktoru policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a, povodom Aranđelovdana, krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova.

– U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime čestitam Vam Aranđelovdan, krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova, te koristim ovu priliku da uputim izraze duboke zahvalnosti za to što ste više od tri decenije ostali stub državnosti i predani čuvar naše svetinje – Republike Srpske – istakao je Višković.

U čestitki se navodi da MUP i svi njegovi časni pripadnici, koji obavljaju ovaj težak i častan posao, predstavljaju jednu od najvažnijih institucija Republike i svojevrsan garant našeg opstanka na ovim prostorima.

Policija Republike Srpske brojnim aktivnostima pokazuje da je opredijeljena za borbu protiv organizovanog kriminala, ali i uspješna u očuvanju bezbjednosti na prostoru Srpske, poručio je direktor Policije Siniša Kostrešević.

Kostrešević je istakao da tome svjedoči posljednja akcija Policijske uprave Istočno Sarajevo sa Upravom Ministarstva unutrašnjih poslova za organizovani i teški kriminalitet u kojoj je uhapšeno 14 osoba osumnjičenih da su duži period na području Istočnog Sarajeva nabavljale i prodavale različitu vrstu droge.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakStevandić: Istina, pravda i demokratija na strani Republike Srpske (VIDEO)
Naredni članakOstojić: BiH ima šansu da opstane jedino na principima Dejtona