Sport

Ceremonija zatvaranja EЈOF-a

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratiće se večeras u Istočnom Sarajevu na ceremoniji zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

Svečanom zatvaranju EЈOF-a, čiji su domaćini bili gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, prisustvovaće predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

EЈOF, koji je otvoren 10. februara, okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

U okviru svečane ceremonije zatvaranja, koja počinje u 19.30 časova ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu, biće uručene medalje pobjednicima današnjih takmičenja.

Tokom svečanosti biće obavljena primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog Festivala mladih, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završen ovogodišnji EЈOF.

Očekuje se da će zatvaranju EЈOF-a prisustvovati zvaničnici Republike Srpske i BiH, predstavnici gradova organizatora, diplomatskog kora u BiH, nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja učesnica EЈOF-a i Evropskog olimpijskog komiteta.

– Prisutni će biti i predstavnici finskog grada Lahtija, u kojem će biti održan naredni EЈOF 2021. godine – najavio je predsjednik Skupštine grada Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić.

Zatvaranju će prethoditi koncert beogradske grupe “Van Gog”, sa početkom u 18.00 časova. Nakon zatvaranja planiran je koncert grupe “Miligram” u 20.30 časova, a biće upriličen i vatromet.

Najavljeno je da će zbog ceremonije zatvaranja na području Istočnog Sarajeva biti povećane mjere bezbjednosti i izmijenjen režim saobraćaja.

RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close