Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je danas Srni da ovo ministarstvo ostaje otvoreno za razgovor i eventualni dogovor sa Sindikatom pravosuđa Srpske.

Bukejlović je nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata pravosuđa ocijenio da je sastanak bio konstruktivan u smislu razumijevanja problema sa kojim se radnici u pravosuđu suočavaju, ali i u segmentima koji se odnose na njihova primanja.

– Na sastanku smo razgovarali o mogućem štrajku Sindikata pravosuđa i zato čekamo da dobijemo njihove konačne prijedloge, odnosno šta su zahtjevi i razlozi zbog kojih stupaju u štrajk – dodao je Bukejlović.

On je naveo da je na sastanku razgovarano o disbalansu primanja koja imaju nosioci pravosudnih funkcija u odnosu na ostale zaposlene u organima pravosuđa.

– Činjenica je da su i njihova primanja regulisana posebnim zakonima. Riječ je o dva odvojena zakona, a naknade nosioca pravosudnih funkcija su ustavna kategorija. Međutim, pokazano je razumijevanje prema svim zaposlenim u institucijama pravosuđa – rekao je Bukejlović.

Što se tiče podrške ovog sindikata najavljenim protestima, Bukejlović je naveo da je to njihova vrsta solidarnosti sa drugim sindikatima i sindikalnim organizacijama. 

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Šmit – persona koja ugnjetava Republiku Srpsku
Naredni članakVRIJEME: Sutra toplo uz umjerenu oblačnost