Sport

Budućnost traži da se poništi finalna serija

Košarkaški klub Budućnost zatražio je Skupštini regionalnog takmičenja da se poništi finalna serija plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde. Podgoričani su saopštili da je o svemu obavještena i Evroliga.

“Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Budućnost nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost obratiće se Skupštini, tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige sa jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

Takođe, zahtijevaće i da se do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige sa drastičnim kaznama za sve klubove “koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je Crvena zvezda na posljednjoj utakmici priredila sportskom rivalu Budućnosti”.

“Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbednosti. Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cele finalne serije obavestimo i Evroligu”, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, jedini cilj ovakvog postupanja je da se ABA liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige.

Dodaje se i da su predstavnici ABA lige, sudije i delegat u potpunosti podlegli pritisku navijača i rukovodstva Crvene zvezde i da su oni, jednako kao i igrači i stručni štab Budućnosti, bili uplašeni za bezbjednost.

Foto: Screenshot/Youtube

Izvor: RTS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close