High Tech

“Budućnost je privatna”: Zakerberg najavio najveće promjene do sada

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg najavio je na godišnjoj konferenciji ove kompanije velike promjene za tu društvenu mrežu i ostale aplikacije, vjerovatno najbrojnije do sada.

Osim što će doći do drastičnih promjena u dizajnu, šef Facebooka uvjerava da je plan kompanije da na prvo mjesto stavi privatnost i sigurnost korisnika.

Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna, pa tako logo Facebooka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put mijenja se i boja.

Mobilna aplikacija biće pretežno bijela, a prepoznatljiva plava odlazi u istoriju.

Poruke koje će se slati putem Messengera biće potpuno šifrovane, što znači da Facebook više neće vidjeti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno integrisana sa WhatsAppom.

Jedna od novina je i da će Instagram uvesti i probnu opciju “privatnog brojača lajkova”. Posjetioci profila tako ne bi vidjeli broj lajkova dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku.

Takođe, biće više “kratkotrajnih” načina dijeljenja sadržaja u porukama, što znači da neće biti trajnog zapisao o njima.

Osim toga, objave na Instagramu više neće morati da počnu sa fotografijom ili video-sadržajem. Sadržaj će moći da se dijeli koristeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.

“Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika”, poručio je Zakerberg.

Foto: Depositphotos

Izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close