U Prijedoru je u toku narodni skup podrške institucijama Republike Srpske “Branimo Srpsku”.

Skupu prisustvuju i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor.

Stevandić je rekao da Republika Srpska i njeni građani neće pristati na političku kapitulaciju i prihvatanje kolonijalne uprave samozvanog viskog predstavnika.

Višković je rekao da srpski narod brani Republiku Srpsku u kojoj želi da opstane i ostane, zahvalivši građanima Prijedora što su se okupili u znak podrške institucijama 

– Poruka iz svih gradova Srpske, večeras iz Prijedora, onima koji žele da se igraju sa sudbinom Srpske je “gospodo, neće moći, morate se uozbiljiti i uvažavati Republiku Srpsku”.

Cvijanovićeva je rekla da je cilj okupljanja odbrana institucija Srpske.

– Kao što smo preživjeli sve ove godine i odupirali se raznim pritiscima i izazovima od rata, sigurna sam da ćemo na kraju pobijediti i u ovoj bitki. Prevashodno ovdje mislim na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, s obzirom da je on najizloženiji pritiscima u posljednje vrijeme – istakla je Cvijanovićeva.

Đokić je poručio da građani skupovima podrške šalju poruku da su protiv manipulacija kojima je BiH izložena već 28 godina od strane međunarodnog faktora i pojedinih centara moći.

– Smatramo da proces protiv Dodika nema nikakav smisao i da ga treba što prije okončati – rekao je Đokić.

Јavor je rekao da večeras iz Prijedora šalju poruku da narod neće više da ćuti i da će da brani institucije Srpske.

– Poručujemo da nećemo posustati, mi smo jedinstven narod, sloga i jedinstvo će nas sačuvati. Ne želimo da nam neko kroji sudbinu – istakao je Јavor, dodajući da je snažna Republika Srpska garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

Skup “Branimo Srpsku” zakazan je i za sutra u Gradišci, a gradonačelnik Zoran Adžić pozvao je građane da stanu u odbranu Republike Srpske i omoguće siguran opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

Prethodni skup održan je 26. oktobra u Doboju, odakle je poručeno da srpski narod ne brani samo Republiku Srpsku, već i pravo da bira svog predsjednika.

Skupovi “Branimo Srpsku” održani su i u Trebinju i Zvorniku sa kojih su građani poručili da su odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVlada Srpske i Svjetska banka za program podrške malim i srednjim preduzećima
Naredni članakVišković: Izvještaj Srpske upućen kineskom predstavniku u SB UN – prava istina o stanju u BiH (VIDEO)