Vijesti

Bosić se povukao sa funkcije predsjednika SDS. Za njegovog nasljednika spominju se tri imena.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić povukao se danas s te funkcije. Na pitanje ko će biti njegov nasljednik Bosić je odgovorio da će novi predsjednik SDS-a biti izabran na vanrednoj Skupštini, za koju se još uvijek ne zna kada će biti održana. Prema nezvaničnim saznanjima RTV Doboja, na današnjem zasjedanju spominjala su se tri imena koja bi mogla naslijediti Bosića, a to su: Milan Miličević, načelnik opštine Teslić i predsjednik Gradskog odbora  SDS Teslić, Vukota Govedarica, potpredsjednik SDS-a, i Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

Nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a, na kojoj je razmatran loš izborni rezultat te stranke na proteklim lokalnim izborima, Bosić je rekao  da postoji mnogo političkih razloga za takav rezultat, te da preuzima svu odgovornost za tu vrstu politike na sebe, iako i dalje ima podršku svojih stranačkih kolega.

„SDS nije vodio populističku politiku, kao Milorad Dodik, niti politiku tenzija i konflikata, već onu koja je ukazivala na loše finansijsko stanje i propast banaka”,  rekao je Bosić. Kao drugi razlog zašto je SDS izgubio na izborima, Bosić je naveo to što SDS nije uspio da dovede do kraja priču o korupciji i kriminalu, jer su za to postojali otpori prvenstveno u pravosuđu.

Bosić je napomenuo da i dalje ostaje u stranci, iako više neće obavljati funkciju predsjednika, te da će stranka u narednom periodu ući u detaljnu analizu po Gradskim i Opštinskim odborima.

novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close