Vijesti

Besplatne parking karte za bubrežne bolesnike u Doboju

Booking.com

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić za tridestak dijaliznih pacijenata sa područja Doboja podijelio je danas besplatne parking karte.Na poslednjoj sjednici Skupštine grada ,  usvojena je i Odluka o novčanoj pomoći , za ovu populaciji, na mjesečnom nivou.

Dijaliznim pacijentima sa dobojskog područja podijeljenje su parking karte na godišnjem nivou . Vrijednost jedna karte iznosi 150 KM. Prema Odluci koja je usvojena na poslednjem skupštinskom zasijedanju, iz gradskog budžeta, za tridesetak bubrežnih bolesnika mjesečno će se isplaćivati i po 100KM finansijske pomoći. Željko Ristić iz Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika zahvalio je gradonačelniku i njegovim saradnicima na podršci u ime svih pacijenata.On je naglasio da je nakon ovog gesta Gradske vlasti u Doboju, pomoć ovoj kategorji obećana i od Vlade Srpske.

-Nakon što je gradonačelnik Doboja Obren Petrović obećao besplatne parking karte za naše pacijente, uslijedio je poziv i od predsjednice Vlade Srpske Željke Cvijanović, koja je obećala da će se i Vlada uključiti u rješavanje naših problema, rekao je Ristić.

Grad Doboj Udruženju bubrežnih bolesnika obezbijedio je i prostorije za rad. Pored toga, redovni je pokrovitelj manifestacija koje Udruženje organizuje. Zamjenik gradonačalnika Dragan Vasilić rekao je da će lokalna zajednica sponzorisati i susret bubrežnih bolesnika u Tesliću, koji bi trebao biti održan u julu.

Dragana Gligorić predsjednik Udruženja navodi da su bubrežni bolesnici još u neizvijesnosti da li će Dijalizni centar“Fresenius“ u Doboju biti zatvoren.Ona je kazala da se čeka na zvanično izjašnjene ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, izrazivši nadu da finansijski problemi resornog ministarstva neće pući po njihovim leđima.

Podsjećamo, bubrežni bolesnici nedavno su dobili obavještenje u kojem se navodi da se Dijalizni centar u Doboju zatvara, te da će bubrežni bolesnici dijalizne tretmane nastaviti u Laktašima i Banjaluci zbog toga što Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nije izmirio svoja dugovanja prema firmi „Fresenius“ .

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close