High Tech

Ažurirajte Chrome da biste dobili ovu novu funkciju

Ako ste tip osobe koja odjednom drži na desetine otvorenih tabova, ova nova funkcija mogla bi da vam uštedi puno vremena i muke.

Grupe tabova su sada dostupne svima. Kao što i samo ime govori, grupe tabova vam omogućavaju da sakupljate povezane tabove u jedan prikladan klaster. Već neko vreme je moguće testirati grupe tabova aktiviranjem eksperimentalnog Chrome Flag, ali sada, kako izvještava 9to5Google, funkcija se pomjera iz faze testiranja i postaje podrazumijevano dostupna u redovnoj verziji browsera.

Da biste isprobali grupe tabova, prvo se uvjerite da imate najnoviju verziju Chrome-a (verzija 85.0.4183.102). Ovo bi trebalo automatski da se instalira sljedeći put kada ponovo pokrenete browser, ali možete ga preuzeti i ručno klikom na dugme menija u gornjem desnom uglu, pomjeranjem nadole na “Help” i odabirom “About Chrome”.

Browser će provjeriti da li postoje novije verzije i ako je nova finkcija dostupna, imaćete mogućnost da je instalirate.

Kada instalirate novu verziju, kliknite desnim tasterom miša na tab i trebalo bi da vidite opciju “Add tab to new group”. Na ovaj način možete stvoriti onoliko grupa koliko želite, a zatim desnim tasterom miša kliknite druge tabove i izaberite grupu u koju ćete ih dodati.

Grupe tabova je moguće preimenovati desnim klikom na tačku koja se nalazi pored njih, a možete i promeniti boju tačke da biste olakšali identifikaciju svake grupe, navodi PC Press.

Foto: GettyImages, Alexander Hassenstein/Staff

Izvor: B92

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close