Vijesti

Apel CJB Doboj vlasnicima oružja

CJB Doboj apeluje na vlasnike oružja za ličnu bezbjednost da izvrše zamjenu oružnih listova čiji je rok važenja istekao

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na građane koji posjeduju oružje za ličnu bezbjednost (pištolji i revolveri) da izvrše zamjenu oružnih listova kojim je istekao rok važenja.

Na osnovu Zakona o oružju i municiji Republike Srpske koji je stupio na snagu 12. aprila 2016. godine propisano je da su vlasnici oružja za ličnu bezbjednost koji na dan stupanja na snagu ovog Zakona drže oružje na osnovu oružnog lista kojem je istekao rok važenja, obavezni do 31. decembra 2016. godine podnijeti zahtjev za izdavanje oružnog lista uz ispunjenost opštih i posebnih uslova propisanih ovim Zakonom.

Oružni list za oružje za ličnu bezbednost izdaje se sa rokom važenja od deset godina, izuzev za lica starija od 65 godina života kojim se oružni list izdaje sa trajnim važenjem.

Vlasniku oružja za ličnu bezbjednost koji do 31. decembra 2016. godine ne podnese zahtjev za zamjenu nevažećeg oružnog lista,  izriče se novčana kazna u iznosu  od 1.200 do 1.500 KM i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

Obavještavamo građane da je istim Zakonom data mogućnost legalizacije oružja za ličnu bezbjednost do 31. decembra 2016. godine za građane koji posjeduju oružje, bez isprava o oružju, a koje prema ranije važećim propisima nije registrovano, uz ispunjenost opštih i posebnih uslova za nabavljanje i držanje oružja propisanih ovim Zakonom. U postupku legalizacije oružja građani nisu dužni da dokazuju porijeklo oružja.

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close