High Tech

Android 11 za TV se fokusira na multimediju i sigurnosne funkcije

Nedugo nakon objave Android 11 verzije za telefone, Google je objavio Android 11 za TV uređaje. Mnoge od Android 11 karateristika sa mobilne verzije su prenesene i na verziju za TV, zajedno sa funkcijama koje su posebno kreirane za televizore.

Google je istakao nekoliko suštinskih Android 11 funkcija, kao što su poboljšanja performansi koja se tiču upravljanja memorijom. Privatnost je takođe u velikom fokusu, a jednokratne dozvole sada stižu i na Android 11 za TV. Implementiran je i framework za fizički taster za utišavanje mikrofona.

Kada su u pitanju poboljšanja za multimediju, Google je implementirao Auto Low Latency Mode i media dekodiranje niske latencije. Tuner Framework, uz ažurirani media CAS i ekstenzije za HAL implementaciju, su, takođe ,noviteti.

Još jedno od bitnijih poboljšanja jeste sveobuhvatnija podrška za gamepad-ove, što je od velikog značaja za one koji imaju pretplatu na Google Stadia platformu.

Google je istakao da sarađuje sa proizvođačima televizora, kako bi Android 11 isporučio korisnicima u narednim mjesecima.

Foto: Wikipedia/ilustracija

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Provjeri takođe

Close
Back to top button
Close