High Tech

Analitičar: Apple će prodati 80-85 miliona 5G iPhone-a

Ming-Či Kuo, pouzdani analitičar Apple ekosistema, je objavio izvještaj u kojem predviđa da će Apple predstaviti četiri iPhone-a sa 5G podrškom, kao i da će prodati veliki broj ovih uređaja.

Ranije su se pojavile informacije da će Apple prvo objaviti sub-6GHz modele i da će odložiti mmWave telefone za 2021. godinu. Kuo odbacuje ove navode i ističe da će dvije verzije telefona biti objavljene istovremeno, tokom septembra ove godine. Telefone će dobiti pet tržišta: Južna Koreja, Japan, Velika Britanija, SAD i Kanada.

Neki provajderi će dobiti samo telefone koji podržavaju sub-6GHz (ovaj standard je sporiji nego mmWave, ali ima bolju pokrivenost). Takođe, izgleda da jeftiniji iPhone modeli neće ni imati mmWave opciju.

Zemlje sa malom 5G pokrivenošću, ili bez nje, će telefone dobiti sa onemogućenom 5G podrškom, kako bi se smanjili troškovi proizvodnje, prema riječima Kua. To znači da će 5G biti hardveski implementiran i neće ga biti moguće uključiti preko softverske implementacije.

Ming-Chi Kuo predviđa da će Apple prodati između 80 i 85 miliona iphone sa 5G konekcijom i ovo je zasnovano na pomenutoj implementaciji mreže naredne generacije, ali i prerađenom dizajnu uređaja.

Foto: theverge.com

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close