U dobojskoj Mjesnoj zajednici Kostajnica u toku su radovi na rekonstrukciji desetkilovoltnog dalekovoda. Radove je obišao i gradonačelnik Doboja.

Rekonstrukcija desetkilovoltne mreže u Kostajnici radi se u dužini od oko 800 metara. Pored regionalnog puta koji prolazi kroz ovo prigradsko naselje postavljaju se betonski stubovi kojim će se protezati desetkilovoltni dalekovod, odnosno niskonaponska mreža. Rekonstrukcijom ove mreže, mještani ovog naselja imaće kvalitetnije snabdijevanje strujom.

-Radi se o dalekovodu koji prolazi kroz naseljeni dio Kostajnice, tako da je bilo vrlo teško mijenjati drvene stubove. Oni su bili u vrlo trošnom stanju i kritični, kako za stanovništvo, tako i za samo napajanje električnom energijom. Iz tog razloga pristupili smo rekonstrukciji ove mreže u dužini od nekih oko 800 metara ili 20 stubova, koji će se izmjestiti neposredno pored samog puta – izjavio je Zoran Blagojević, upravnik Radne jedinice Elektro Doboj.

Zoran Blagojević, upravnik Radne jedinice Elektro Doboj

Vrijednost ove investicije, koju zajednički finansiraju Grad Doboj, Elektro Doboj i Mjesna zajednica je oko 50 hiljada maraka. Teren je obišao i gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić, koji je najavio podršku za realizaciju još nekoliko projekata na ovdašnjim prostorima.

-Kostajnica je jedno, može se slobodno reći, prigradsko naselje koje zavrijeđuje i zaslužuje velike investicije koje su trenutno u njoj, kao što je npr, izgradnja priključne petlje za grad Doboj. Pored toga zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom počinjemo da gradimo Svetosavski dom u Donjoj Kostajnici, a isti takav Dom se gradi i u Gornjoj Kostajnici. Nakon sagledavanja potreba mještana Kostajnice putna infrastrukura će svakako biti nešto što će se rješavati u narednom periodu – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Mještani su zahvalni na podršci koja im se pruža. Vjeruju da ona neće izostati ni u projektima koji su prioritetni u narednom periodu.

-Jedan od najvećih problema u ovom dijelu Kostajnice je izgradnja trotoara, tako da se nadamo da će u nekom budućem periodu republičke i opštinske vlasti pomoći izgradnju tog trotoara. Takođe, planiramo da u nekom periodu malo razvijemo i vodovodnu mrežu što se tiče snabdijevanja pitkom vodom – izjavio je Mladen Filipović, odbornik u Skupštini grada Doboja iz Kostajnice.

Mladen Filipović, odbornik u Skupštini grada Doboja iz Kostajnice

Iz Elektro Doboja ističu da ja za ovu godinu planirano dva miliona i 337 hiljada maraka za rekonstrukciju dalekovodne mreže na svim područjima koje Radna jedinica Doboj pokriva. Do sada se rekonstrukciji desetkilovoltne mreže na području Grada pristupilo u Podnovlju, Malom Prnjavoru, Kladarima, Osječanima, Kožuhama, Boljaniću, Rječici.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prethodni članakGRAD DOBOJ: Nema novooboljelih, pod nadzorom 102 lica
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 17. jun