Pravnik Slavko Mitrović rekao je da je duh mržnje i poricanja da su u građanskom ratu u BiH sve zaraćene strane činile zločine od političkog Sarajeva načinio neizlječivog bolesnika i zato svaki 9. januar i proslava Dana Republike Srpske proizvede dodatnu histeriju.

– Dodatna histerija pokazuje dvije stvari, Srbi i Republika Srpska prihvataju Dejtonski mirovni sporazum i žive u miru, a političko Sarajevo, odbijajući da prihvati međunarodno-pravni Dejtonski sporazum, živi u nekom maglovitom primirju stalno prijeteći i zveckajući `Bakirovim oružjem` za ne daj Bože – naveo je Mitrović u kolumni za “Glas Srpske”.

On je je istakao da su se, povodom 9. januara – Dana Republike, javila dva stručnjaka za širenje mržnje Nedim Ademović i Abdulah Sidran.

– Prema Ademoviću, dopisivanje i kršnje Ustava BiH od OHR-a je “ustavnopravi razvoj”, a Ustavni sud BiH postoji da bi potvrđivao nametnute zakone koji na to nije imao pravo prema međunarodnom dejtonskom ugovoru. Aferim doktore sarajevskog ustavnog prava – piše Mitrović.

On je podsjetio da je svaki postupak Srba po Sidranu zločin, a svi Srbi time i zločinici.

– Valjala bi kakva vakcinacija protiv neznanja i gluposti, pa da se pelcuju takvi akademici i mnogi drugi u političkom Sarajevu. Onda ne bi stalno prijetili i podizali krivične prijave protiv učesnika proslave 9. januara – naglasio je Mitrović.

On je istakao da će, možda, formiranje vlasti bez SDA zaustaviti raspad BiH koji odavno teče zahvaljujući bošnjačkoj politici.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakBorojević: Najveći udar kiše i olujnog nevremena očekuje se oko srijede (VIDEO)
Naredni članakŠpirić: Od globalnih prestrojavanja zavisi budućnost BiH (VIDEO)