Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da su rezultati analize potvrdili da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi koristi ispravan kiseonik i da pacijenti mogu da budu mirni.

– Pacijenti su se plašili, njihova rodbina… Narod mora da zna šta je izazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Nanio je nemjerljivi štetu stanovnicima Srpske širenjem laži i neprovjerenim informacijama – rekao je Đajić.

On je dodao da je sve u UKC-a urađeno po zakonu, da priča o navodno štetnom kiseoniku nema veze sa medicinom već isključivo sa politikom.

– Životi naših pacijenata priključenih na kiseonik nisu bili u opasnosti i to je glavno što poručujem pacijentima, njihovim porodicama i cijeloj zabrinutoj javnosti – naglasio je Đajić.

On je istakao da će zdravstveni radnici i rukovodstvo UKC-a nastaviti predano da rade, navodeći da je danas stigla cisterna sa kiseonikom.

– Borimo se zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske, koji su bili uz pacijenti i narod i zahvaljujem im na tome, da obezbijedimo dovoljne količine kiseonika – rekao je Đajić i poručio da je UKC ozbiljna istitutcija u kojoj se pacijenti liječe po svjetskim standardima.

Načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a Peđa Kovačević rekao je da je na ovoj klinici, koja je sertifikovana, smrtnost tokom 2020. godine bila 36 odsto.

Načelnica urgentnog centra UKC-a Slavica Zeljković odbacila je priče o navodnoj štetnosti kiseonika koji je korišten u ovoj ustanovi.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVlada Srpske usvojila Strategiju razvoja poljoprivrede 2021 – 2027. godine
Naredni članakVidović: Iz fonda za stanovanje IRB-a do sada plasirano 680 miliona KM