SportVijesti

400 fudbalera će morati otići sa Ostrva zbog Brexita?

iše od 400 fudbalera koji trenutno igraju na Ostrvu morat će potražiti nove angažmane zbog najavljenog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, navodi BBC.

Vijest o rezultatima referenduma prema kojima su se Britanci odlučili da napuste EU potresla je jutros svijet, pa se tako odrazila i na fudbal.

Naravno, veliki broj od 400 fudbalera je poznat samo pasioniranim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali među njima postoje i velika imena poput španskog reprezentativnog golmana Davida De Gee, koji nastupa za Manchester United, ili igrača West Hama Dimitrija Payeta, kojeg mnogi smatraju najboljim igračem Premier lige.

Pored njih, od “ozbiljnih” igrača koji bi mogli migrirati iz Premier lige su još:Juan Mata, Morgan Schneiderlin i Anthony Martial (Manchester United),Hector Bellerin i Francis Coquelin (Arsenal), Cesar Azpilicueta i Kurt Zouma (Chelsea), Jesus Navas, Samir Nasri i Eliaquim Mangala(Mnachester City), te Liverpoolov Simon Mignolet, Leicester N’Golo Kante i mnogi drugi.

Treba istaći da će klubovi vjerovatno naći neki način za svoje najbolje igrače kako ne bi morali otići, međutim, da je Velika Britanija sad bukvalno izašla iz EU onda bi svi ovi fudbaleri morali napusti matične klubove.

S druge strane, ima i onih koji u ovakvom razvoju scenarija ne vide ništa loše jer će britanski klubovi, kako smatraju, sada morati više investirati u domaće igrače, kojima su do sad strane zvijezde “zauzimale mjesto”.

 

Izvor: n1, BBC

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close