Sport

“Јahorina ultra trejl 2022” – 23. i 24. jula

Olimpijski centar “Јahorina” u okviru ljetne ponude za posjetioce najavljuje sportsko takmičenje “Јahorina ultra trejl 2022” pod motom “Dvije države, mnoštvo planina, jedan događaj”, tokom kojeg će 23. i 24. jula takmičari pretrčati veličanstvene krajolike.

Učesnike u okviru takmičenja očekuju četiri trke – ultra, maksi, midi i mini, saopšteno je iz OC “Јahorina”.

Ultra trka odvešće učesnike na putovanje dugo čak 130 kilometara, ali i preko graničnog prelaza Srbije i BiH.

Najzahtjevnija trka ovogodišnjeg trejl-takmičenja se proteže od Ivera na Mokroj Gori, preko najljepših planina u regiji Tare, kroz prekrasne krajolike BiH, guste šume, planine i doline, sve do Јahorine, na kojoj se ova trka i završava.

– Ona predstavlja idealnu priliku za ozbiljne trejl-trkače koji žele da istinski testiraju granice, kako sopstvene fizičke spremnosti, tako i psihološke izdržljivosti – dodaje se u saopštenju.

Maksi trka predstavlja savršen uvod za sve buduće ultra trejl-trkače, koja je namijenjena iskusnijim učesnicima ovakve vrste događaja, ali i onima koji smatraju da je njihovo trčanje potrebno podići na viši nivo ovog sporta.

Učešćem u 70 kilometara dugoj maksi trci, takmičari će prolaziti pored nekih od značajnijih istorijskih mjesta Sarajevsko-romanijske regije i brojnih darova netaknute prirode koja je okružuje.

Midi uspješno i ponosno nosi titulu prepoznatljive trke ovog dvodnevnog, julskog takmičenja, koja istovremeno predstavlja i pravu poslasticu za trejl- trkače i entuzijaste koji žele izazovnu trku, prepunu raznolikih pejzaža.

Start ove 27 kilometara duge dionice je ispred hotela “Rajska dolina” na Јahorini, sa kojeg će takmičari napredovati do vrha ove olimpijske planine, obilježene prekrasnim pejzažima.

U odnosu na ultra i maksi trku, znatno kraća midi trka vodiće učesnike kroz visoravan Gola Јahorina, do spusta staze Prače, duž koje će ih pratiti uske šumske staze sve do izvora Prače.

Mini trka predstavlja istinski dragulj “Јahorina Ultra trejla 2022” namijenjen porodicama i rekreativcima, odnosno, učesnicima koji “nemaju mnogo kilometara pod pasom”, ali ipak žele osjetiti uzbuđenje staze.

Najmnogoljudnija trka od čak 500 učesnika je lagana, ali nimalo manje atraktivna staza, duga 10 kilometara, koja dozvoljava i učešće kućnih ljubimaca, pasa.

Mini trka start, ali i cilj se nalazi na vrhu Јahorine i staze Poljice, dok će takmičari u toku pet časova na koje je ova trka ograničena, pretrčati preko najvišeg i najzanimljivijeg dijela planine Gola Јahorina.

Zainteresovani trkači mogu se prijaviti do 10. jula putem internet stranice “Јahorina ultra trejl 2022” /jahorinatrail.com/, a za više informacija pozvati broj telefona +387 57/270-003, navedeno je u saopštenju.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close