Direktor Fondacije za održivi razvoj “Progresus” Andrea Јaglica pozvala je zainteresovane poljoprivredne proizvođače u Republici Srpskoj da se prijave na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mašina, opreme i alata u okviru projekta podrške Vlade Mađarske, te podsjetila da je rok do subote, 4. novembra.

Јaglica je pojasnila da je redovni rok bio 14. oktobar kada je u sistemu više od 500 aplikacija započeto i nije dovršeno.

– Iz tog razloga smo produžili rok, ali i zato što su poljoprivrednici u tom trenutku bili u momentu preklapanja sjetve i žetve i jesenjih radova – rekla je Јaglica Srni.

Prema njenim riječima, u POS sistemu Fondacije započeto je više od 1.500 aplikacija, dok su u Fondaciji u kontaktu sa proizvođačima i savjetodavnom službom Ministarstva poljoprivrede Srpske.

Ona je ocijenila da je realizacija projekta pomoći poljoprivrednicima putem dodjele bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije do sada bila uspješna.

– U ovom momentu imamo više podnesenih prijava nego što smo imali u prethodnom javnom pozivu – naglasila je Јaglica, te dodala da se može očekivati da se premaši okvir i sredstva javnog poziva.

Iz Fondacije “Progresus” ranije su saopštili da krajnji rok za podnošenje prijava na javni poziv neće biti produžen nakon 4. novembra, kao i da neće biti moguće registrovati aplikaciju u POS sistem niti završiti već otvorenu aplikaciju.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Sudar dva “pasata”, tri lica povrijeđena
Naredni članakPredstavljanje Đačkog kalendara Srpske za 2024. godinu