Ловачка секција Кладари, која је једна од седам секција Ловног ревира Крњин 1, је формирана крајем 1999. године, а дио ловишта у којем ловци извршавају лов  покрива мјесне заједнице Кладари и Јоховац. Ловци су организовани у двије групе и на такав начин извршавају лов ситне дивљачи, док се крупна дивљач организовано лови са зборних мјеста.

Ловачка кућа у Кладарима

Секција има богату ловно-техничку структуру, одређен број високих чека. Половином 2014. године ловци ове секције су довршили радове на својој ловачкој кући, а у склопу објекта планира се још и градња ловачког љетниковца. Сваке године секција у ловиште уноси и фазанску дивљач, која претходно борави у прихватилишту које су ловци ове секције саградили још 2008. године.

Дио ловишта у којем ловци ове секције извршавају лов је богато срнећом дивљачи, има нешто и зеца, те дивље свиње. У посљедње вријеме евидентно је и присуство шакала. Секција има и одређен број изграђених хранилишта за дивљу свињу.

Висока чека ЛС Кладари

Ловци ове секције имају посебно добру сарадњу са ловцима сусједних секција: Грабовица, Станови и Велика Буковица, са којима се извршавају заједнички ловови на дивљу свињу.

Секција Кладари броји 41 ловца.

(Наставиће се…)

Фото: проф. Војо Стјепановић

Пише: проф. Војо Стјепановић

РТВ Добој

Prethodni članakDOBOJ: Minimalan poraz Sloge Meridian na Grbavici (FOTO)
Naredni članakDOBOJ: U inkubatorima zbrinuto 10 novoređenčadi, 20 transportovano na dalje liječenje