U Makljenovcu rekonstruisana fiskulturna sala područne škole “Dositej Obradović”

Od sada će šezdesetak učenika područne škole “Dositej Obradović” u dobojskom naselju Makljenovac časove fizičkog vaspitanja imati u sali, koja je rekonstruisana. Fiskulturna sala je svečano otvorena, a u njenu sanaciju uloženo je 26 hiljada maraka.


Do sada su učenici škole “Dositej Obradović” u Makljenovcu časove fizičkog imali u učionicama, dok su sa lijepim vremenom nastavu fizičkog imali u dvorištu škole. Đaci su srećni što će ubuduće časove fizičkog imati u rekonstruisanoj sali.Nastava fizičkog se nije mogla održavati na kvalitetan način. Sada su se stekli uslovi za to.

-Sala je značajna iz više razloga, služiće nam u vannastavnim i nastavnim aktivnostima na nivou centralne škole, a i područne škole, koja u ovom momentu broji preko 60 učenika – izjavila jeSelma Čabrić, pomoćnik direktora OŠ “Dositej Obradović”.

Sala je bila u jako lošem stanju.U njenu rekonstrukciju uloženo je 26 hiljada maraka.

-Ovdje je izvršeno unutrašnje sređivanje kupatila, poda i zidova u fiskulturnoj sali, rješena je rasvjeta i zamjenjena je stolarija – izjavio je Sevlid Hurtić, koordinator za povratak grada Doboja.

Sredstva u sanaciju fiskulturne sale su uložili grad Doboj, federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, a implementator projekta je UNDP.

-Ovaj projekat je realizovan uz podršku bivšeg gradonačelnika Doboja, Obrena Petrovića, u saradnji zajedno sa UNDP i Ministarstvom za raseljena lica FBiH. Ovaj projekat je danas, kao što vidite uspješno završen. Danas je svečani čin otvaranja fiskulturne sale za 52 učenika i sigurno je da će oni imati bolje uslove. Cilj nam da pored ovih centralnih škola i područne škole imaju jednake uslove za rad, kao i gradske škole – izjavio je gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić.

-Mi smo kao Ministarstvo prisutni sa projektima u gradu Doboju cijeli protekli mandat i to su bili različiti projekti obnove porušene infrastrukture, izgradnje stambenih objekata, podrške poljoprivrednicima i njihovim gazdinstvima, privrednim subjektima, tako da raduje me da je među tim projektima bilo i projekata koji se tiču naših najmlađih u cilju stvaranja adekvatnih uslova za njihovo školovanje. Dakle, ovo je projekat koji smo radili zajednički, kao i mnoge druge – izjavio je Edin Ramić, ministar za raseljena lica FBIH.

Ovu područnu školu u Makljenovcu pohađa oko 60 đaka od prvog do petog razreda.

RTV Doboj

Dijana Dujić

Komentariši