PlayStation 5 stiže krajem 2019. godine­?

Iako PlayStation 4 Pro obavlja dobar posao kada je donošenje 4K gejminga na kućne TV uređaje u pitanju, sigurno postoji dosta onih koji se pitaju kakav hardver i gejming može da se očekuje od naredne generacije PlayStationa.

Ovo je i razlog početka novog talasa informacija o PS5 konzoli kompanije Sony.

Niko, sem japanske kompanije, ne zna kada će naredna PlayStation konzola biti objavljena, mada analitičar kompanije Ace Economic Research Institute nudi potecijalni okvir: krajem 2019. godine.

Očekuje se da će konzola biti najavljena za kasniji period naredne godine, ali isto tako postoji mogućnost odlaganja zbog nestašice komponenti.

Komponente za PS5 stižu u vidu monolitnih keramičkih kondenzatora, koji se koriste i u automobilima, kao i u naprednijim modelima telefona.

Upravo ovi dijelovi bi mogli izazvati problem i njihova nestašica bi mogla izazvati odlaganje ili prilagođavanje proizvodnih kapaciteta u odnosu na ono što Sony očekuje.

Sony je ranije ove godine istakao da PlayStaton 4 ulazi u kraj svog ciklusa, sugerišući da njegov nasljednik nije daleko. Ipak, drugi izvještaji od ranije su sugerisali da konzola neće stići prije 2020. godine

(NNbenchmark.rs)

Komentariši