Obustavljanje saobraćaja na dionici Kola-Stričići

Saobraćaj na dionici regionalnog puta Kola-Stričići danas će biti privremeno obustavljen od 11.00 do 16.00 časova zbog izvođenja zajedničke vojne vježbe Oružanih snaga BiH i EUFOR-a na vojnom poligonu Manjača.
Organizator vojne vježbe obavezuje se da u saradnji sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Banjaluka na licu mjesta omogući intervale propuštanja saobraćaja kad to razlozi bezbjednosti učesnika u saobraćaju dozvoljavaju, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Za vrijeme privremene obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni putni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Ovog jutra na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, vozi se po mjestimično mokrim i vlažnim kolovozima, a kraći zastoji i nešto sporije odvijanje saobrćaja mogući su na putevima gdje se izvode radovi na sanaciji kolovoza, na kojima je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije je poštivanje obavezno.

Vozačima iz AMS skreću pažnju na oprezniju vožnju i na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Saobraćaj je regulisan ručno i semaforima.

Dio izgrađenog auto-puta Prnjavor-Doboj od petlje “Johovac” do rijeke Bosne, uključujući most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara, nije u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na Koridoru “Pet ce”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom i magistralnom putu M-17 /dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac/, sa postavljenom privremenom signalizacijom.

U Johovcu je, na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka, u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici od Banjaluke do Prnjavora za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će biti izmjena u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj za sva vozila je potpuno obustavljen saobraćaj koji će biti preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub biće povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta, od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Povremenih obustava saobraćaja biće i na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka kod Hidroelektrane Bočac. Obustave će biti na snazi od 14.00 do 14.30 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

U toku su radovi na projektu “Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva” na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan.

Izmjenu u odvijanju saobraćaja regulisaće privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac.

Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u gradu Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Izmjene saobraćaja će se sprovoditi svakodnevno u vremenu od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara, dok je zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici Čelinac-Kotor Varoš i na dionici Kotor Varoš-Obodnik biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog deminerskih radova priveremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Teslić-Jelah, na lokaciji Vrela, opština Teslić, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova. Saobraćaj se obustavlja na 30 minuta, a propuštanje traje 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje Republika Srpska/ FBiH /Brusnica/ u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, u Vijačanima se saobraćaj odvija povremeno jednom trakom zbog radova na sanaciji kolovoza.

Na dionici magistralnog puta dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

AMS Republike Srpske i Centar za podršku porodicama i osobama sa poteškoćama “Dajte nam šansu – Zvjezdice” danas će za mališane sa poteškoćama u razvoju organizovati obuku bezbjednog učešća u saobraćaju na simulatoru realnog saobraćaja, koji će biti postavljen ispred prostorija Centra u Ulici Đure Đakovića 10 u banjalučkom naselju Kočićev vijenac.

Druženje na pokretnom poligonu za obuku djece u saobraćaju počinje u 11.00 časova, a korisnicima Centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice” pridružiće se i njihovi drugari iz predškolske ustanove “Kolibri”.

Cilj obuke je da se mališani sa poteškoćama u razvoju i njihovi drugari na realnoj raskrsnici pripreme i obuče za njihovo bezbjedno učestvovanje u saobraćaju.

Na putevima u Federaciji BiH saobraća se bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu, a izuzetak su dionice na jugu gdje je kolovoz suv.

Frekvencija vozila u jutarnjim časovima pojačana je u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu Srebrenik-Pelagićevo u mjestu Ormanica. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 15 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije, uključujući pravce Bihać-Izačić, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica, Jablanica-Mostar i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na Graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Izvor: amsrs

Komentariši