Grad Doboj uplatio danas 5.000 KM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici

Grad Doboj uplatio je danas 5.000 KM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici, namijenjenog za više od 130 djece i mladih ometenih u razvoju na Kosovu i Metohiji, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov je istakao da je Doboj 15. lokalna zajednica iz Republike Srpske koja se uključila u veliki i humani projekat. 

On je dodao da je juče oština Šamac izdvojila 4.000 KM, a da je isto toliko sredstava za Dnevni centar izdvojilo i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Brčkog. 

Arlov je podsjetio da Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji od 1. decembra realizuje veliku humanitarnu akciju za izgradnju prvog dnevnog centra ovakve vrste na Kosovu i Metohiji. 

“Ovim donacija do sada je sakupljeno oko 130.000 KM, od kojih je za 70.000 KM obezbijeđeno zemljište za gradnju skoro u centru sjeverne Kosovske Mitrovice”, rekao je Arlov. 

On navodi da je za projekat ukupne vrijednosti 490.000 KM već obezbijeđena četvrtina sredstava, a da je polaganje kamena temeljca planirana za 26. jun. 

“Izgradnju i humanitarnu akciju Dnevnog centra radimo zajeno sa Udruženjem roditelja `Podrži me` koje okuplja 137 djece i mladih ometenih u razvoju”, kaže Arlov. 

On je pozvao sve u Republici Srpskoj da se odazovu akciji i pomognu koliko mogu, a donacije mogu uplatiti na žiro račun Odbora: 5551000034196445 pomoć za izgradnju Dnevnog centra. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Komentariši