Galerija: MINI proslavlja svoj 60. rođendan

U znak obeležavanja šest decenija postojanja ovog modela, stiže jubilarni MINI 60 Years Edition koji će biti prozveden u ograničenom broju primeraka, a moći će da se kupi i na našem tržištu.

Šezdeset godina nakon lansiranja malog britanskog automobila, koji je zahvaljujući svojim jedinstvenim karakteristikama (kao što su “go-kart” osećaj u vožnji i kreativna upotreba prostora) dobio svetsku popularnost, MINI predstavlja model koji dizajnom ističe njegovo britansko poreklo i karakter.

U boji karakterističnoj za britanske trkačke automobile “British Racing Green”, posebno izdanje MINI 60 Years Edition ističe sportsko nasleđe brenda. 

Pruge poklopca motora sa specifičnim dizajnom godina jubileja i alu felnama od 17 inča u verziji “60 godina” zaokružuju poseban izgled vozila. 

Broj 60 pojavljuje se i na unutrašnjim i na spoljašnjim elementima automobila kao i u LED projekciji koja je vidljiva kada se otvore vrata vozača.

Standardna oprema ovog izdanja uključuje sportski kožni volan i kožna sportska sedišta u ekskluzivnoj boji “Dark Maroon”. 

Ponuda obuhvata dva benzinska i dva dizel motora sa snagom od 100 kW/136KS do 141 kW/192KS. Kupcima će biti na raspolaganju verzije MINI Cooper 60 Years Edition, MINI Cooper S 60 Years Edition, MINI Cooper D 60 Years Edition i MINI Cooper SD 60 Years Edition. 

Svi modeli će moći da se naruče u varijantama sa 3 i 5 vrata.

Specijalno izdanje MINI “60 godina” biće dostupno od marta 2019. 

B92


Komentariši